Підтяжка чола (Рітідектомія лоба)

28.01.2022

Підтяжка чола (Рітідектомія лоба)

З віком обличчя втрачає свій молодий вигляд, шкіра розтягується, утворюючи зморшки та складки. Завдяки сучасній пластичній хірургії можна легко, швидко і безпечно позбутися вікових змін обличчя.

Що таке підтяжка чола

З віком шкіра чола, розтягуючись, опускає брови, роблячи погляд менш виразним. М'язи чола намагаються підтягнути її вгору, і так утворюються глибокі горизонтальні лобові зморшки.
Підтяжка чола, або ритідектомія - популярна пластична операція. З її допомогою можна усунути зморшки в області чола, підняти брови, і цим повернути обличчю молодий вигляд.

Показання до проведення підтяжки чола

Ваше бажання позбавитися вікових змін в області чола є головним показанням до проведення ритідектомії. Підтяжка чола допоможе Вам подолати такі проблеми:

Низько опущені брови. За цієї проблеми страждає як зовнішній вигляд, а й зір. Внаслідок опущених брів і нависання шкіри над очима можуть звужуватися поля зору.
Глибокі горизонтальні зморшки в області чола.
Поперечні глибокі зморшки на чолі міжбрівної області.
«Гусині лапки». Це дрібні зморшки, які виходять із зовнішніх куточків очей.
Зайва розтягнута шкіра чола, яка може нависати над бровами.
В'яла зморшкувата шкіра в області скронь.
Кому протипоказана ритідектомія чола

До протипоказань ритідектомії чола відносяться:

Гіпертонічна хвороба, коли Пацієнти не можуть тримати рівень тиску в межах норми.
Цукровий діабет 1 та 2 типу.
Будь-які інфекційні захворювання. Пластика чола може бути проведена лише після повного одужання.
Тяжкі серцево-судинні захворювання.
Печінкова чи ниркова недостатність.
Порушення згортання крові, наприклад, гемофілія.
Злоякісні онкологічні пухлини.
Які бувають види операції

Вид операції з підтяжки чола залежить від локалізації, занедбаності та виразності проблеми, з якою Пацієнт хоче боротися. Виділяють такі методики ритідектомії чола:

Коронарна підтяжка або відкритий фронтліфтинг. Вона показана при дуже глибоких горизонтальних зморшках, вираженому опущенні брів та сильному нависанні шкіри чола. Це відкрита операція, при якій проводиться розріз шкіри в області волосистої частини голови завдовжки 12-15 сантиметрів. Вона проводиться завжди під загальним наркозом. У наш час відкритий фронтліфтинг роблять не часто через великий післяопераційний рубець.
Ендоскопічна підтяжка. При її проведенні хірург робить кілька маленьких надрізів на шкірі розміром не більше 2 сантиметрів. Це малотравматична і водночас високоефективна операція, яка дозволяє повністю позбавитися вікових змін в області чола. Після неї не залишаються шрами та рубці.
Скроневий ліфтинг показаний при опусканні зовнішніх кінчиків брів та зморшок в області скронь. Лікар робить маленькі розрізи в області волосистої частини скронь, і вони надалі не помітні.
Транспальпебральна підтяжка проводиться при опущенні брів. Розрізи шкіри робляться в ділянці бровної дуги. Ця операція може поєднуватися із блефаропластикою.
Підготовка та хід операції

Під час консультації хірург підбере вид ретидектомії чола, який Вам найбільше підходить.
Перед проведенням операції необхідне повне обстеження організму, щоб уникнути протипоказань. Наша Клініка оснащена сучасним діагностичним обладнанням і Ви зможете пройти у нас передопераційне обстеження, яке складається з:

загального аналізу крові;
загального аналізу сечі;
біохімічного аналізу крові на ниркові та печінкові показники;
аналізу крові на глюкозу;
ЕКГ;
УЗД внутрішніх органів.
Підтяжка чола проводиться в умовах операційної у стерильних умовах з використанням найсучаснішого обладнання. Досвідчений анестезіолог забезпечить ефективне знеболювання. Рітідектомія найчастіше виробляється під загальним наркоз. Місцева анестезія використовується при коротких та малотравматичних операціях.

Тривалість операції

Час проведення підтяжки особи залежить від складності та обсягу операції. У середньому воно становить 1-2 години.

Реабілітаційний період

Термін госпіталізації після підтяжки шкіри чола – 1-3 дні. Протягом перших 5 днів слід носити пов'язку, що здавлює. Шви знімаються на 5-10 день. Повернутися до роботи та повсякденного життя можна вже через тиждень після оперативного втручання.

У перші 5-7 днів може зберігатися болючість і набряклість прооперованого місця. В цей час слідує:

уникати намокання післяопераційних швів;
приймати препарати, прописані лікарем;
не відвідувати сауну, солярій, басейн, спортзал;
не займатися спортом та обмежити фізичну активність;
регулярно приїжджати до клініки на огляд лікарем та на перев'язку.
Можливі ускладнення

Ускладнення після виконання підтяжки чола розвиваються нечасто. Їхня поява може бути пов'язана з недотриманням Пацієнтом рекомендацій лікаря.

До ускладнень належать:

інфікування рани;
тривале загоєння післяопераційних ран;
гематома у прооперованій ділянці;
асиметричні брови.
Великий досвід у проведення підтя